Sponsrat inlägg från Babyhjälp

lasa for barn

Läsa för barn

Genom att läsa högt för barnet och prata om bilderna så stimuleras språkutvecklingen. Läser du för ditt barn? Läs gärna en stund varje dag för ditt barn.

Läs mer »
Underhållsstöd

Underhållsstöd

Underhållsstöd kan betalas ut när den förälder som inte bor med barnet kan betala något underhåll. I denna artikel kan du läsa mer om reglerna och kriterierna kring fullt underhållsstöd, utfyllnadsbidrag och inkomstprövat underhållsstöd vid växelvis boende.

Läs mer »
nordiska pojknamn

Nordiska pojknamn

Nordiska pojknamn – populära namn på pojkar i Danmark, Norge, Finland och Island. Namn på pojkar i norden skiljer sig inte åt så mycket som man skulle kunna tro. Är du nyfiken på vilka pojknamn som är vanligaste i länderna Norge, Finland, Danmark eller Island. Vi ger dig svaret.

Läs mer »
Nya regler vab 2019

Nya regler för vab

Från och med 1 januari 2019 slopas kravet om anmälan innan du ansöker om vab. Detta gör att det blir lättare att ansöka, men samtidigt ökar antalet kontroller. 

Läs mer »
gravid symptom hudbristningar under graviditeten

Hudbristningar under graviditeten

Bristningar eller hudbristningar är vanligt när man är gravid och det drabbar mer än hälften av alla gravida. Bristningarna kommer främst på mage, bröst, rumpa och lår. Hudbristningarna går inte att undvika, men de försvinner med tiden.

Läs mer »
namn konflikt

Bråkar ni om namn?

Har ni svårt att komma överens om barnnamn? Ni är inte ensamma. Mer än hälften av alla par bråkar om vilket namn deras barn ska ha. Vi ger er tips på hur ni kan enas om namn till barnet och undvika att bråka.

Läs mer »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.