Aktuella artiklar

amning

Fakta om amning

Amning rekommenderas i Sverige till alla barn under de första sex månaderna. Efter det är det bra om man fortsätter att amma under hela det första levnadsåret eller längre. Amning ska ses som en mysig stund tillsammans med barnet, som ger både närhet och värme.

Läs artikeln »
gravid utebliven mens

Utebliven eller sen mens

Har din mens uteblivit eller blivit sen så kan det betyda att du är gravid. Utebliven mens är det vanligaste och tydligaste graviditetssymptomet på att du är gravid. Men att mensen uteblir behöver inte betyda att du är gravid.

Läs artikeln »
mjölkstockning

Mjölkstockning

Mjölkstockning visar sig ofta genom knölar och förhårdnader i bröstet. Du kan känna dig sjuk och få feber. Du kan förhindra, undvika och lindra mjölkstockningen genom att följa råden i denna artikeln. Ofta håller mjölkstockningen i sig under ett par dagar för att sedan ge med sig. 

Läs artikeln »
Bröstmjölk

Bröstmjölk

Näringsmässigt är bröstmjölk det bästa en bebis kan äta. Den rinner till några dagar innan förlossningen. Bebisen ska äta regelbundet och det är viktigt att bebisen äter den mängd han eller hon behöver. Det finns flera sätt att stimulera och öka sin produktion av bröstmjölk och i denna artikel kan du läsa om hur du gör.

Läs artikeln »
När får barn tänder

Tänder barn

När får barn sin första tand / tänder? Hur sköter man om barns tänder? När tappar barn sina första tänder? När kommer de permanenta tänderna?

Läs artikeln »

Gravid

hur använda ägglossningstest

Bli gravid med ägglossningstest

Hur använder man ett ägglossningstest för att lättare bli gravid? Genom att regelbundet kontrollera sina hormonnivåer med hjälpa av ett ägglossningstest så kan man få hjälp att hitta sina mest fertila dagar.

Läs artikeln »
Gravidhjärna

Gravidhjärna

Gravidhjärna. Är du gravid och upplever att du har svårt att komma ihåg saker. Är du glömsk och förvirrad? Kanske lider du av gravidhjärna. Forskning visar att det faktiskt finns något som heter gravidhjärna.

Läs artikeln »
bli gravid med pojke eller flicka

Vill du ha en pojke eller flicka

Påverka om det blir en pojke eller flicka när du blir gravid. Såhär kan du själv välja vilket kön ditt barn ska få. Det finns teorier om hur och när man ska ha sex för att påverka vilket kön barnet kommer att få.

Läs artikeln »

Bli gravid

Lutealfas

Lutealfas

Den del som kallas lutealfas inleds med ägglossningen och avslutas i samband med nästa menstruations första blödningsdag. En lutealfas är i genomsnitt i 14 dagar. En kort lutealfas kan ibland leda till svårigheter att bli gravid. 

Läs artikeln »
tvillingar vill ha

Vill du ha tvillingar?

Vill du ha tvillingar? Om du väldigt gärna vill ha tvillingar så visar vetenskapen att det finns ett par sätt som ökar sannolikheten för att du ska få tvillingar. Följ dessa tips så är chansen större att du föder tvillingar.

Läs artikeln »
Min graviditet / En veckodagbok / en graviditetsdagbok

Min graviditet : en veckodagbok

De flesta minns inte sin graviditet! Med boken Min graviditet : En veckodagbok, så skapar du ett personligt minne av perioden som gravid. Boken hjälper dig att minnas allt som hänt under din graviditet – en tid som är värd att minnas.

Läs artikeln »

Följ oss

Kan gravida...

nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Vårt nyhetsbrev är fullt av fakta för dig som är gravid eller för dig som är nybliven förälder. Följ graviditetens utveckling eller barnets utveckling beroende på var i livet du befinner dig just nu.

kan gravid äta salami

Kan man äta salami när man är gravid?

Kan man äta salami när man är gravid? Salami är ett av svenskarnas favoritpålägg. Salami, och även ölkorv går bra att äta om du först fryser in korven under minst tre dygn.

kan gravid resa

Resa under graviditeten

Planera inte resan när du är nygravid. Du vet aldrig hur graviditeten kommer att påverka dig. Normalt så går det bra att resa när du är gravid. Du kan åka till de flesta platser, men det finns några saker du bör tänka på när du reser under graviditeten.

Utvalda artiklar

Tidiga graviditetstecken

Tidiga graviditetstecken

Tidiga graviditetstecken är inte lätta att känna igen, men redan tidigt i graviditeten kan vissa tecken avslöja att du är gravid. I vår lista hittar du 16 tidiga graviditetssymptom.

Läs artikeln »
Förlossningsdatum

Förlossningsdatum

Kalkylator för att beräkna förlossningsdatum. Beräkna ditt förväntade förlossningsdatum eller din graviditetsvecka med vår graviditetsuträknare. För att få fram förlossningsdatumet utgår vi ifrån menstruationscykeln, IVF och befruktningen. Räkna ut din graviditet och få reda på tidpunkt för befruktningen, ägglossning, antal veckor du varit gravid, förlossningsdatum, förväntat födelsedatum, menscykel, mm.

Läs artikeln »
Gravid pojke eller flicka

Är du gravid med en pojke eller flicka?

Gravid med pojke eller flicka? 15 tecken som avslöjar barnets kön. Barnets kön bestäms av kromosomerna X och Y. Kan man själv ta reda på barnets kön när man är gravid? Vilka tecken eller symptom kan avslöja om det är en pojke eller flicka. Är du gravid med en pojke eller flicka – vi ger dig svaret. Stämmer myterna om barnets kön även på dig.

Läs artikeln »
barnnamn

Barnnamn

Barnnamn ändras inte så mycket som man tror från år till år. Här kan du se 2022 års topplista över barnnamn. Vilket barnnamn är ditt favoritnamn?

Läs artikeln »
Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse

En läsa olika personers förlossningsberättelse kan hjälpa dig att känna dig trygg inför förlossningen. Vi publicerar här läsares förlossningsberättelse samt förklarar hur man skriver en förlossningsberättelse. Vi vill även gärna publicera din förlossningsberättelse! 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.