Träningsprogram mammaträning

Mamma fit

Träningsprogrammet – Mamma fit är framtaget som ett sista steg i din mammaträning efter graviditet och förlossning. Programmet kommer bygga muskelstyrka, uthållighet och din puls kommer att höjas.

Träningsprogram mammaträning

Träningsprogrammet – Mamma fit är framtaget som ett sista steg i din mammaträning efter graviditet och förlossning. Programmet kommer bygga muskelstyrka, uthållighet och din puls kommer att höjas. Detta är träningspasset för dig som redan har full kontroll över din bäckenbotten och inre magmuskulatur och som har varit fysiskt aktiv en tid efter förlossning.

Videomaterialet är ca 45 minuter, där genomgång är runt 15 minuter och själva träningsprogrammet ca 30 minuter.

Träningsprogrammet – ”Mamma Fit” hittar du längre ner på sidan.

Ta din träning till nästa nivå

Med detta träningsprogram tar du din träning till nästa nivå. Fokus ligger på att bygga muskelstyrka och återta kontrollen över din kropp och hållning. Mamma fit är träningsprogrammet för dig som önskar utmaning i din träning och är redo för pulshöjande övningar med vikter.

Du själv sätter gränsen beroende på träningsvana, men oavsett om du är nybörjare eller mycket vältränad får du en utmaning med detta träningsprogram.

Säker träning

Träningsprogrammet Mamma fit är framtaget i samarbete med träningsexpert Towe Andersson som har arbetat med träning och rehabilitering i över 15 år. Tillsammans med Barnmorska Therese Sok presenteras här det ultimata träningsprogrammet för dig som söker utmaning och vill bygga en stark och frisk kropp.

Om du precis fött barn och ska komma igång med träningen så rekommenderar vi att du först går kursen: Mammaträning – kom igång.

Introduktion och övningsgenomgång

I denna video får du en introduktion till träningsprogrammet ”Mamma Fit” och en del tips på vad du ska tänka på innan du börjar tränar. Du får även en genomgång av alla övningarna så att du kan utföra dem korrekt och undvika skador. Se denna video innan du sätter igång med träningen.

Träningsprogram mammaträning

Här hittar du träningsvideon för träningsprogrammet ”Mamma Fit”. Bokmärk gärna denna sida så att du snabbt hittar det igen. Du kan fritt se det hur många gång som du vill.

Tips! –> Träningsredskap för hemmaträning

Se även våra andra utbildningsfilmer och träningsfilmer: Mamma kom i form tillsammans med ditt barn och Mamma kom igång.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
Email

Fler artiklar om kost och hälsa

Barns huvudomfång

Barns huvudomfång

Barns tillväxt för huvudomfånget. Hur stort ska ett nyfött barns huvudomfång vara? Hur mycket växet ett barns huvud under det första året? Fakta om barns huvudomfång och om storleken på barnets huvud.

Läs artikeln »
normalt gravid gravid normalt overvikt

Är det normalt att gå ner i vikt

Är det normalt för en överviktig kvinna att gå ner i vikt under graviditeten? Är det normalt att gå ner i vikt under graviditeten? Om man väger för mycket redan innan man blir gravid så är det helt normalt att viktuppgången blir något mindre när du är gravid.

Läs artikeln »
sjukdom

Sjukdom & Allergi

Sjukdom eller allergi hos barn. Är barnet sjukt eller allergiskt? Vilka symptom ska du vara uppmärksam på? Fakta om barns sjukdom eller allergi. Vad behöver du veta om sjukdomar för att säkerställa att ditt barn är friskt och mår bra?

Läs artikeln »
Cravings gravid

Cravings gravid

Vi listar vanliga cravings och konstiga cravings som du inte visste fanns. För de flesta börjar cravings att märkas av redan i vecka 10. Att man får ett starkt sug eller begär beror detta inte på näringsbrist utan snarare på hormonförändringar.

Läs artikeln »
amningshjarna

Amningshjärna

Amningshjärna. Amningshjärna är inte en riktig diagnos utan snarare ett myntat uttryck som växt sig starkt på senare år. Orden amningshjärna kommer ifrån att man under vissa perioder när man ammar känner sig otroligt trött och förvirrad. Man kan då göra galna saker som inte är i närheten av ett normalt beteende. Man säger då att man har en amningshjärna.

Läs artikeln »
sätesbjudning vändningsförsok

Vändningsförsök

Ett vändningsförsök vid bekräftad sätesbjudning genomförst normalt runt vecka 36-37. Det utförs på förlossningen av en läkare. Du bör vara fastande och innan vändningsförsöket genomförs så genomgår du en ultraljudsundersökning. Läkaren försöker sedan vända barnet genom att påverka det utifrån.

Läs artikeln »
pku

PKU-prov

PKU-prov. PKU-prov görs för att se om barnet lider av någon av de ovanliga sjukdomarna phenylketonuri (PKU), galaktosemi, sköldkörtelhormonbrist eller binjurebarkhormonbrist. Hur går ett PKU prov / test till? Var sticker man barnet vid PKU prov?

Läs artikeln »
Feber barn

Feber hos barn

Feber hos barn är vanligt, men när har barn feber? Vad är låg respektive hög feber hos ett barn och vilka signaler ska man hålla utkik efter? Varför får barn feber? Är det normalt att barn får feber så ofta? Vi ger dig tips och råd när ditt barn har feber.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.