Matiga kanelmuffins med banan (fr 6 mån)
Dessa muffins blir alltid en succé och fungerar fint utflyktsmål eller fika. Riktigt saftiga och söta blir dem av bananerna.
Detta recept publicerades i samarbete med GroGro och är framtaget av Malin Bruset som är näringsterapeut & grundare av GroGro.
Ingredienser:
- 2 st bananer, ju mognare desto sötare
- 25 gram smör
- 2 st ägg
- 1 dl glutenfritt havremjöl (skrädmjöl)
- 1 tsk bakpulver
- 1 riven morot (ca 1.5 dl)
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk Ceylonkanel
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
- Gör ditt eget havremjöl genom att mixa havregryn. Annars använd skrädmjöl som finns att köpa i matbutiken.
- Riv moroten fint.
- Smält smöret i en kastrull.
- Mosa bananerna i en skål.
- Vispa äggen fluffigt.
- Blanda ihop alla ingredienser och häll i smeten i muffinsformar.
- Sätt en skiva banan eller två i varje form som dekoration.
- Baka i ugnen i 25 minuter på 180 eller 200 grader. Frys ned de du inte äter upp till ett senare tillfälle eller njut av dem nybakade!
Se fler recept på barnmat