Babyhjälp.se

Om sidan Babyhjälp

Om sidan Babyhjälp.se. Vi ger dig faktaartiklar och information om tiden som gravid samt den första tiden med ett litet barn.

Om oss

Som gravid och som nybliven förälder ställs man inför många konstiga känslor och situationer som man inte är van vid. Babyhjälp är här för att hjälpa gravida och småföräldrar att känna sig trygga i sin nya roll. Det finns gott om sidor på nätet med fokus på bloggar och forum. Vårt huvudfokus är på fakta, dvs fakta om graviditet, förlossning, småbarn och föräldraskap.

För oss på Babyhjälp är faktan det viktigaste. Den information du hittar hos oss ska vara korrekt och tillförlitlig. Åsikter, tycke och smak lämnar vi därför därhän. Hos oss ryms bara fakta och forskning.

Vem är vi?

Babyhjälp.se’s målsättning är att bli den ledande informationswebbplatsen inom området graviditet, barn och föräldraskap. Vår sida vänder sig till gravida och föräldrar som tycker att den nya situationen är både spännande och osäker. Vår ambition och målsättning är att alltid lämna objektiv fakta och information för att hjälpa till inom ämnet. Vi hoppas på detta sätt bidra till den enskilda individen för att denne ska känna trygghet inför den nya situation som uppstår när man får en ny familjemedlem.

Text och fakta

Våra texter och fakta granskas ständigt av expertis inom olika fackområden. Du hittar faktan i främst text, men till viss del även som video och podcast. Några av de som varit med och bidragit med värdefull input samt genomläsning av materialet på Babyhjälp.se är:

Therese Sok – legitimerad barnmorska, Olga Stevens – legitimerad barnmorska, Caroline Lindqvist – sjuksköterska, Jonny Rosengren – Licensierad kostrådgivare (utbildning mot mammor och gravida), Marknadsförare och ansvarig för synlighet, ekonomi och statistik, Anneli Hagen – legitimerad barnmorska på förlossningen, Ulrika Friberg – legitimerad barnmorska, yogainstruktör samt den som svarar på läsarfrågor här på Babyhjälp.se, mfl. Therese Sok och Jonny Rosengren är även författare till boken min graviditet. I vår podcast hör du barnmorska Louise Rabe svara på frågor om graviditet och förlossning.

Bolaget bakom

Sidan babyhjälp.se ägs och drivs av Family Nordic AB som driver ett antal webbsidor med fokus på att informera personer inom områden som kräver specialkunskap. Vi har samarbete med barnmorskor och annan expertis för att garantera att faktan är så korrekt som möjligt. Idag består våra webbsidor av Gravid.se, Dopguiden.se, Gravid-og-baby.com samt Babyhjälp.se.

Med våra webbsidor vill vi öka informationen på nätet och skapa förutsättningar för målgruppen att hitta önskvärd och kvalitativ information. Observera att faktauppgifterna på babyhjälp.se skall användas som ett komplement till den fakta du får av din vårdgivare. Ersätt inte besök och konsultation med vårdgivare med den information du får här då sakfel kan förekomma. Konsultera alltid din vårdgivare om du är osäker eller tveksam. Tveka heller inte att kontakta oss om du har några frågor. Ansvarig utgivare är Jonny Rosengren (Jonny (@) babyhjalp.se)

Hjälp oss

Babyhjälp.se har ett nära samarbete med utbildad personal inom relevanta ämnen, såsom barnmorskor, läkare och experter inom kost, träning och hälsa. Tillsammans faktagranskas texter samt svaras det på frågor från våra besökare. Inom arbetsgruppen bakom webbplatsen finns bred kunskap inom inhämtning, behandling och presentation av informationsmaterial. Likaså finns det stor kunskap i källutvärdering och faktaanalys.

Vill du också hjälp till? Vi söker alltid engagerade och utbildade personer som vill skriva för oss. Kontakta oss gärna om du vill vara med och ge gravida och föräldrar ännu mer fakta och inspiration.

Målet med babyhjälp.se

En stor del av den informationsinhämtning som äger rum idag sker på internet. Babyhjälp.se´s mål är att vara den primära källan till kvalitativ kunskap inom området graviditet, barn och föräldraskap. Vi kommer att jobba aktivt med att ständigt förbättra sidan för att på så sätt uppnå vårt mål. Kom därför gärna med synpunkter eller skicka in tips rörande de situationer som du själv varit med om. Vi tar gärna emot berättelser från privatpersoner om hur just du kände när det var dags att få en son eller dotter, något du upplevt, eller bara något som du känner att du vill dela med dig av.

Lycka till i din nya situation önskar vi på Babyhjälp

Fler artiklar för dig som är gravid

Förlossningsdatum

Förlossningsdatum

Kalkylator för att beräkna förlossningsdatum. Beräkna ditt förväntade förlossningsdatum eller din graviditetsvecka med vår graviditetsuträknare. För att få fram förlossningsdatumet utgår vi ifrån menstruationscykeln, IVF och befruktningen. Räkna ut din graviditet och få reda på tidpunkt för befruktningen, ägglossning, antal veckor du varit gravid, förlossningsdatum, förväntat födelsedatum, menscykel, mm.

Läs artikeln »
gravid folsyra

Folsyra gravid

Folsyra rekommenderas till dig som är eller försöker att bli gravid. Varför ska gravida ta folsyra? Vad är folsyra? Vilka risker finns det med folsyratillskott under graviditeten? Du bör ta ungefär 400 mikrogram folsyra per dag redan när du försöker att bli gravid. Fortsätt med folsyra fram till du är i graviditetsvecka 12.

Läs artikeln »
gravid illamående

Illamående gravid

Är du gravid och illamående? Runt hälften av alla gravida upplever illamående under graviditeten. Värst är det på morgonen. Det  börjar redan tidigt i graviditeten. Vi ger tips på hur du kan lindra graviditetsillamåendet. Hur länge är man egentligen illamående under graviditeten? 

Läs artikeln »
Blödning under graviditeten oro

Blödning gravid

Mensliknande blödning kan uppstå när du är gravid. Tidigt i graviditeten kan en blödning vara ofarlig eller ett tecken på missfall. I slutet av graviditeten kan det vara en teckenblödning, som visar att förlossningen är i sin inledning. Här går vi igenom olika orsaker till varför man kan få en blödning under graviditeten. 

Läs artikeln »
missfall efter

Efter missfall

Efter missfall. När kan man bli gravid eller ha samlag efter missfall? Hur vet man när man kan bli gravid efter ett missfall? Vad händer i kroppen efter ett missfall?

Läs artikeln »
höggravid

Höggravid

Det finns ingen exakt definition av termen höggravid, men vecka 35-36, eller den sista månaden, är vedertagna uttryck för när man räknas som höggravid.

Läs artikeln »
gravid symptom kramp under graviditeten

Kramp under graviditeten

Kramp under graviditeten. Lider du av kramp i ben och vader? När en kvinna är gravid är det vanligt att hon drabbas av kramp i ben och vader. Krampen är oftast värst på natten.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.