Vegoburgare (fr 6 mån)
Dessa burgare är fullpackade med grönsaker och så goda att barnen inte ens kommer märka vad du har stoppat i. Går fint att äta som de är uppskuren i bitar eller servera som en vanlig hamburgare. I det här receptet hittar du gröna, röda och gula burgare. En färgfest helt enkelt!
Detta recept publicerades i samarbete med GroGro och är framtaget av Malin Bruset som är näringsterapeut & grundare av GroGro.
Gröna burgare (fr 6 mån)
Receptet ger 2 st:
- 160 g kikärter (utan spad)
- 120 g ärtor (ångkokade)
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk salt
Röda burgare (fr 1å r)
Receptet ger 2 st:
- 160 g kikärter (utan spad)
- 40 g rödbeta (riven)
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk mald koriander
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk salt
Gula burgare (fr 1 år)
Receptet ger 2 st:
- 160 g kikärtor (utan spad)
- 120 g sötpotatis (riven)
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk koriander
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk salt
Så här gör du:
- Ångkoka eller riv grönsaken du väljer att använda och skölj bort spadet från kikärtorna.
- Blanda alla ingredienser i en bunke, och mixa ihop det med en stavmixer tills du får en slät smet.
- Använd valfri olja/smör, och stek burgarna i en panna på medelvärme på båda sidorna tills de fått färg.
- Skär upp eller servera som de är.
Se fler recept på barnmat