schema inskolning forskola

Inskolningsschema förskola

Här hittar du exempel på ett inskolningsschema på förskolan. Första dagarna på förskolan hälsar du på för att lära känna förskolan. Dagarna efter går mer ut på att lära känna barn och pedagoger.

Innehåll i denna artikel

Exempel på schema för inskolningen

Här hittar du ett exempel på schema för inskolning på förskola.

Dagarna kommer att vara mycket korta i början, bara en timme de första dagarna. Detta är för att ditt barn ska kunna hinna ta in alla nya intryck som kommer när barnet börjar förskolan. Efterhand utökas dagarna och barnet deltar i fler och fler aktiviteter såsom, lunch, frukost och vila. Hur snabbt man går fram är individuellt och man utgår från barnets behov och reaktion på den nya miljön.

Din uppgift som förälder under inskolningen är att finnas tillgänglig i bakgrund för att barnet ska känna sig trygg. Vissa dagar kan man som förälder känna sig övergiven av pedagogerna, men tänk positivt: de har inte tid med dig, eftersom de tar hand om ditt barn. Tanken är dock att du även ska träffa just pedagogerna och lära känna de personer som ditt barn i framtiden kommer tillbringa en hel del tid med. Passa på att ställa alla dina frågor och funderingar under dessa dagar.

Exempel på inskolningsschema

En vanlig inskolningsperiod är på två veckor. Det finns dock undantag även om det inte är vanligt.

Här ser ni ett exempel på inskolningsschema från Stora Hammars Förskola i Vellinge kommun.

Dag 1 09.30-10.30 Hälsa på besök
Dag 2 09.30-10.30 Lära känna
Dag 3 09.30-10.30 Lära känna
Dag 4 09.00-10.45 Lära känna
Dag 5 09.00-11.45 Följer den dagliga verksamheten, lunch
Dag 6 09.00-11.45 Följer den dagliga verksamheten, lunch
Dag 7 09.00-13.30 Följer den dagliga verksamheten, lunch, vila
Dag 8 07.50-13.30 Följer den dagliga verksamheten, frukost, lunch, vila
Dag 9 09.00-13.30 Följer den dagliga verksamheten, lunch, vila
Dag 10 09.00-13.30 Följer den dagliga verksamheten, lunch, vila

Tillbaka till huvudsidan för inskolning på förskolan.

De som läste exempel på inskolningsschema maxtaxa och förskoleavgift samt om reglerna kring vård om sjukt barn. Har du separerat och lever i ett förhållande med delad vårdnad kanske det kan bli aktuellt att ha barn på två olika förskolor vilket kan påverka inskolningen.

Fler artiklar för dig med familj

Barnkalas

Barnkalas

Barnkalas är fantastiskt roligt men när man själv ska fixa barnkalaset uppstår ofta vissa frågetecken. Vi ger dig tips och råd när det är dags för barnkalas.

Läs artikeln »
Spara till barn

Spara till barn

Att spara till barn är en långsiktig handling, och för att få en trevlig ränta-på-ränta-effekt är det viktigt att börja spara i tid. Spara hellre en liten summa, än ingen alls. 

Läs artikeln »
03manaderskatteverket

Skatteverkets olika tjänster

Anmälan av barns namn, vårdnadsfrågor, intyg om faderskap, barns personnummer och medborgarskap. Skatteverket och socialnämnden hjälper till med mycket när man fått barn. Vad måste du göra för att inte missa något? Hit ska du bland annat anmäla barnets namn, de skickar dig personnummer, mm. Socialnämnden fastställer faderskap och här kan ni även ansöka om gemensam vårdnad. Svårt? Anmälan av namn, faderskapsintyg, vårdnadsfrågor och mycket mer får du hjälp med hos oss.

Läs artikeln »
vab

VAB – vård av sjukt barn

Vid VAB så ska detta anmälas till Försäkringskassan. VAB står för vård av sjukt barn, vilket ger dig som förälder rätt till ersättning. Vi förklarar reglerna och ger dig tips för att det ska bli så enkelt som möjligt när du vabbar. 

Läs artikeln »
2dagis barn

Barn på två olika förskolor

Barn på två olika dagis / förskolor. 2 dagis / förskolor kan bli verklighet när föräldrarna separerar och väljer att bosätta sig på olika orter. Det är fullt möjligt att ha ett barn på två olika dagis / förskolor men inte på två olika skolor.

Läs artikeln »
Förskoleavgift

Förskoleavgift, dagisavgift och Maxtaxa

Dagisavgift / Förskoleavgift och maxtaxa – hur mycket betalar man för förskolan? Regler och fakta om maxtaxan eller kostnaderna för barn på dagis / förskola. Maxtaxa innebär att det finns en högsta avgift som man kan få betala för sin dagisplats / förskoleplats.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.